MENU CUINAT EN UN DIA I GAUDIT EN UN ALTRE

MENU CUINAT EN UN DIA I GAUDIT EN UN ALTRE

Menú complert i perfecte, per un sopar, cuinat i preparat el dia anterior

A vegades el dia a dia ens consumeix el temps, son tantes coses en tan poques hores. El treball, l’ escola i els extraescolars dels petits, les compres, la casa… i quan arriba l’hora de fer el sopar ja no ens queden ganes ni forces i a més anem amb presses. És llavors quan en moltes ocasions caiem en el sopar ràpid però no saludable: pizza, fregits, entrepans, dinars precuinats…

L’important perquè això no succeeixi és anar amb 24 hores per avançat, és a dir, planificar-nos la nit anterior la propera jornada. Si ja intuïm que al dia següent no tindrem molt de temps de preparar un pla perfecte de sopar doncs ho deixem enllestit la nit anterior i així en el moment nomès ens cal escalfar-lo i emplatar-ho.

Hi ha moltes receptes que es poden cuinar un dia abans i guardar a la nevera sense cap tipus de problema. Entre elles les que anem a presentar a continuació. Plats fàcils i ràpids, perfectes per gaudir en un sopar… i sobretot plats recomanats i saludables per tots.

CREMA DE CARBASSA

Ingredients: porro, ceba, carbassa, patata, formatge baix en greixos, aigua, sal oli i pebre mòlt.

Elaboració: es sofregeix prèviament la ceba i el porro a foc lent, tot bé tallat per què desprès el triturat sigui més fàcil. Posterior es col·loca el sofregit en una cassola junt amb la carbassa i la patata ambdues tallades en dauets. S’afegeix ½ litre d’aigua i es posa a coure uns 20/25 minuts, fins que la carbassa i la patata estiguin toves. Segons la textura que ens agradi més retirarem una mica de líquid abans de triturar tot. Abans d’aquest pas, i com a opció, li podem afegir formatge baix en greixos, aquest ingredient li donarà més cremositat al plat. Una vegada triturat tot se li afegeix la sal i la pebre al gust.

PASTÍS DE TONYINA I LLAGOSTINS

Ingredients: 3 llaunes de tonyina al natural ben escorregudes, 10 llagostins cuits pelats, 3 ous, 2 llesques de pa de motlle remullades en llet, 2 culleres de tomàquet fregit, sal i pebre mòlt.

Elaboració: Disposar tots els ingredients en un bol gran i triturar-los. Mentrestant anem escalfant el forn a una temperatura de 180 graus. La sal i la pebre és segons el gust de cadascú. Una vegada el tenim tot triturat i amb una textura líquida el col·locarem en un motlle prèviament untat amb oli d’oliva verge. No massa, únicament per què al desemmotllar-lo ens resulti fàcil i no s’enganxi el pastís. El motlle es col·locarà en un recipient a bany Maria en el forn, als mateixos 180 graus durant uns 45/50 minuts. No desemmotllar-lo fins que no es refredi bé lo suficient, unes 5 hores més tard de retirar-lo del forn. Com l’idea és que sigui per la nit següent es pot guardar en la nevera en el mateix motlle ben tapat i desemmotllar-lo una estona abans del sopar.

 

 

No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.