FORMACIÓ DE PRIMERS AUXILIS A MONITORES DE AGORA EDUCA

FORMACIÓ DE PRIMERS AUXILIS A MONITORES DE AGORA EDUCA

La importància dels primers auxilis en nens i adolescents.  

Els primes auxilis salven vides. Son tècniques que qualsevol persona, independentment de la seva edat, treball que desenvolupi o condició física, té la capacitat d’aprendre i posar en pràctica quan es requereixi.

Els primers auxilis son vitals en qualsevol circumstància i en qualsevol accident, ja que, si s’actua en els quatre minuts immediatament posteriors al accident, les conseqüències que aquest deriva disminueixen considerablement.

Segons la Creu Roja, cada any el 18% dels nens, entre 0 i 14 anys pateix algun tipus d’accident. Ens expliquen que son la primera causa de mort en nens i nenes. En aquestes edats hi ha més morts per accidents que per el conjunt de qualsevol altre causa, i en concret en els centre educatius succeeixen el 15% d’aquestes situacions. Per aquesta raó al treballar en un entorn amb possibles riscos físics, com es el cas de l’oci i del temps lliure, es de vital importància que el monitor adquireixi coneixements en aquesta matèria amb la finalitat de saber donar resposta i acció a una possible situació de riscos o auxili.

A països com Estats Units i Canadà és summament obligatori el tenir la formació de primers auxilis per treballar de docent. En Espanya respecte a aquest àmbit anem per la cua, però poc a poc anem inclús introduint aquesta formació com part del temari de l’ensenyança i formació als propis alumnes en les escoles. L’idea és conscienciar des de edats molt primerenques la importància de les tècniques i maniobres a l’hora de salvar vides.

A Àgora Educa volem posar-nos en el capdamunt d’aquestes formacions i anar un pas per davant de l’obligació. Per això el passat 8 de novembre es va realitzar en l’Escola Montoliu, situat a la població de la Riera de Gaia de Tarragona, un curs de formació de primers auxilis on van participar les pròpies monitores d’aquesta escola i on també van acudir diverses monitores de l’Escola Marta Mata del Vendrell.

      

No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.