JUGAR A DINAR SA EVITA ADULTS OBESOS EN UN FUTUR

JUGAR A DINAR SA EVITA ADULTS OBESOS EN UN FUTUR

Preocupació per el alt percentatge de nens obesos a Espanya

Segons la O.M.S. “La obesitat infantil és un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI”. És una notícia més que alarmant i on hem de actuar amb rapidesa i trepitjar el stop ja. Ja no només és problema en països com Mèxic i Estats Units. Els pediatres no es cansen en alertar que els nens espanyols son uns dels més obesos d’Europa. El percentatge és alt, molt alt, quasi un 25% dels nens espanyols tenen sobrepès.

Un nen amb sobrepès tendeix a seguir en la seva etapa d’adult amb sobrepès i inclús amb obesitat. Això els hi portarà a més probabilitats de patir malalties no transmissibles i cròniques com la diabetis i els problemes coronaris. Com a pares hem de contribuir en aquest aspecte o per el contrari hem de reeducar-nos a nosaltres mateixos i a la vegada educar als nostres petits en una dieta i vida saludable? Com l’edat adulta en els nostres fills la veiem molt lluny no li donem el suficient valor a aquesta educació gastronòmica, però no ens hem d’oblidar que el cos humà té memòria… i agafar una bona rutina a la nostre infància serà vital en el nostre camí d’adult.

És primordial tenir l’objectiu clar: no aliments pre-cuinats i mal processats, no sucres i no sedentarisme. Amb aquest objectiu ens podem pautar una rutina i una manera de vida més que excel·lent. Introduir més fruita i verdura a la nostre vida diària, carns i peixos millor a la planxa que arrebossats, més llegums i cereals a la nostre llista de la compra, més esmorzars salats en comptes de dolços, menys menjar preparat… en definitiva aliments reals, aliments de veritat!

Fer partícips als petits de la casa en aquestes tasques i rutines saludables seran la clau per ells. Què ens acompanyin a la compra, que coneguin tot tipus de fruites, verdures, hortalisses… què participin a l’hora de cuinar, que creïn els seus propis plats, que surti la seva creativitat… a més de ser divertir serà el que enganxarà als nens en aquesta nova rutina.

Els nens, i la gran majoria d’adults, pensen que el menjar saludable és avorrit… i el problema no és que sigui avorrit, tot el contrari, sinó que no treuen el suficient temps per cuinar i crear en la cuina… i no ens podem oblidar que el cuinar és un art. Combinar colors, sabors, textures, olors… pot ser divertidíssim per un nen, però per això ha de conèixer tots els productes existents en el mercat, no ens podem quedar amb el producte bàsic.

Juguem amb els petits de la casa a ser cuiners!

No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.