L’ IMPORTÀNCIA DEL RENTAT DE MANS EN UNA CUINA COL·LECTIVA

L’ IMPORTÀNCIA DEL RENTAT DE MANS EN UNA CUINA COL·LECTIVA

El Grup d’ Especialització en Restauració Col·lectiva de l’ Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans 2019, el 5 de maig, va presentar una guia breu del rentat de mans en les cuines col·lectives.

El darrer 5 de maig es va celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans, i la ocasió va fer que la Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, de la mà del Grup d’ Especialització en Restauració Col·lectiva, presentés la Guia per promoure el rentat de mans a la restauració col·lectiva per conscienciar la importància d’un acte així en aquest sector.

En moltes ocasions no som conscients de la importància del treball que té un manipulador d’ aliments, ni tan sols ens donem compte de les conseqüències que pot ocasionar la no realització correcte de la manipulació dels aliments. La higiene de mans a la restauració col·lectiva és una prioritat, és un fet de vital importància. Per aquest motiu l’ idea o l’ objectiu de la guia és ajudar als professionals de la restauració col·lectiva a conscienciar de que un fet o un gest tan senzill i fàcil com és el rentat de mans ens permet una producció segura i lliure de riscos, a vegades greus com pot ser una toxiinfecció alimentària, per a la salut pública. La seguretat comença en les nostres mans.

Segons la OMS un manipulador pot transferir als aliments patògens a qualsevol tipus d’ aliment; però això és evitable amb una bona higiene personal, una bona conducta laboral, unes bones praxis i una manipulació satisfactòria de la primera matèria, i en tot això entra el procés d’ un bon i continuat rentat de mans, primera mida de prevenció per evitar una contaminació en un plat.

En aquesta guia es troba el procés correcte del rentat de mans, no tot val, a més d’ una pauta de formació.

*www.restauracioncolectiva.com

No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.