EL “MÈTODE NUTRIPLAT” PREMIAT PEL PASS, EL PASSAT MES DE NOVEMBRE 2018, PER PROMOURE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE EN L’INFÀNCIA

EL “MÈTODE NUTRIPLAT” PREMIAT PEL PASS, EL PASSAT MES DE NOVEMBRE 2018, PER PROMOURE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE EN L’INFÀNCIA

Un mètode desenvolupat conjuntament per l’Hospital Sant Joan de Déu i l’empresa Nestlé destinat a famílies amb nens

El “Mètode Nutriplat”, desenvolupat per l’Hospital Sant Joan de Déu i Nestlé, guanya el premi PAAS en l’àmbit “Sanitari” que dona l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. És una iniciativa pionera en Europa, el qual té com finalitat el millorar la rutina i els hàbits alimentaris entre els nens de 3 a 12 anys i per això ajudar a les famílies a aconseguir-ho.

“Aquest premi ens anima a seguir endavant en el nostre compromís de millorar la qualitat de vida i de contribuir a un futur més saludable. De fet, aquesta iniciativa va néixer de l’ il·lusió d’ajudar als pares per què els seus fills mengin bé. Tenim clar que, per aconseguir-ho, hauríem de dissenyar un mètode que fos atractiu per els nens i, a la vegada, pràctic per les famílies. Per això, vam desenvolupar una eina que, de forma àgil, els hi guies sobre que han de menjar els petits i en que proporcions ja que aquesta es la clau d’una alimentació equilibrada. Per nosaltres, aquest guardó és un reconeixement a que estem contribuint de forma activa a seure les bases d’una alimentació saludable i a crear els bons hàbits que perduraran fins la edat adulta i això ens enorgulleix”, destaca la responsable de Nutrició de Nestlé Espanya, Laura González.

El “Mètode Nutriplat” està inspirat en el Healthy Eating Plate, però adaptant a la nostre dieta mediterrània i pensant en nens. És un mètode que ajuda a moltes famílies a conscienciar de la importància en l’alimentació dels petits de la casa, i no només a això, sinó a ensenyar als nens a menjar bé i a agafar pautes i maneres de fer per l’edat adulta. El menjar bé al final es transforma en el nostre dia a dia, i és una rutina que quedarà pel futur. Sabem tots lo difícil que és a dia d’avui conciliar la vida laboral amb la vida familiar: horaris bojos, poc temps… tot això comporta al final a una mala alimentació per no tenir en moltes ocasions la informació o l’ajuda necessària. Per això la iniciativa d’aquest mètode.

A l’implantar aquest mètode i al realitzar diversos estudis s’ha vist que, en moltes llars, la majoria, la distribució del plat era erroni donant el 50% del plat a les proteïnes i als hidrats de carboni, quan tan sol els hi correspon el 25% a cadascú, i el 50% del plat restant a les verdures.

El “Mètode Nutriplat” està composat per tres eines:

  • Un plat atractiu per els nens, en colors i dibuixos, on marca la proporció de cada grup d’aliment que s’ha de prendre en les principals ingestes del dia, el dinar i el sopar.
  • Una guia per la família la qual t’ajuda, t’assessora i t’acompanya en cada etapa dels nens; a més d’ensenyar-te a com utilitzar el plat.
  • Una web de consulta amb material multimèdia d’ajuda. A través de la web pots demanar el kit (plat i guia).

S’ha de destacar que aquest kit i a la seva vegada el “Mètode Nutriplat” ja està en milers de cases, on s’ha comprovat la seva bona acollida.

Mentrestant, i per la seva part, l’Hospital Sant Joan Déu, està realitzant un estudi i avaluant l’eficàcia d’aquest mètode a través d’un programa on es realitza un seguiment amb nens amb sobrepès o altres patologies on s’ha de millorar els hàbits alimentaris. D’aquesta manera avaluaran si amb aquest mètode i la dieta mediterrània milloren el seu índex de massa corporal en cas que ho necessitin.

No hi ha comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.